Make-up penselen

Tijdens mijn workshops breng ik het onderwerp “make-up kwasten” altijd even ter sprake.
Waarom?
Omdat naar mijn idee goed materiaal het halve werk is.
Vraag een professionele (kunst-) schilder of schilderes naar zijn of haar uitrusting, en je zult er snel genoeg achter komen dat hij of zij het liefste met de beste kwaliteit verf en kwasten werkt.
Een penseelstreek met een kwaliteitspenseel ziet er nu eenmaal beter uit dan die met een goedkoop exemplaar. Hetzelfde is met make-up kwasten het geval. Wil jij je make-up goed aanbrengen en mooi kunnen blenden, dan is een make-up kwast van goede kwaliteit essentieel.

Investering

Veel vrouwen investeren echter liever in een mooie kleur oogschaduw of lipstick dan in een penseel. Wat ik enerzijds ook begrijp. Daarvan heb je gelijk en direct zichtbaar effect.
Toch informeer ik iedereen graag over het nut van goed materiaal om mee te werken. Dit is een eenmalige investering waar je hele lange tijd, misschien zelfs voor het leven, profijt van hebt.
Zelf heb ik make-up penselen in mijn koffer zitten die al 20 jaar oud zijn, ontzettend veel gebruikt en ook heel veel gewassen.

Verschil in kwaliteit

Ieder model of persoon die ik opmaak krijgt van mij een schoon setje kwasten die dag of sessie, en zodoende worden mijn kwasten na iedere workshop, fotoshoot of modeshow grondig gereinigd. En deze zijn nog steeds in prima staat!
Wat je ook duidelijk merkt is dat het aanbrengen van make-up anders is met een goede of slechtere kwaliteit kwast.
Bij een goede blijft jouw product op de plaats waar je het aanbrengt, terwijl je zult merken dat met een slechtere kwaliteit kwast je vaak veel product verliest doordat deze rond gaat fladderen en op plaatsen terecht komt waar je dit niet had bedoeld. Oogschaduw valt bijvoorbeeld onder het oog of poeder stuift in het rond.
Hierdoor verlies je eigenlijk ook per make-up sessie onnodig product.

Make-up kwastenset

Ook is de juiste penseel per make-up product essentieel. Met een oogschaduwkwast maak je nu eenmaal niet zo makkelijk een mooie, dunne, eyeliner. Of met een grote poederkwast wordt de blush misschien te breed opgezet.
Maar geen angst dat je nu een hele serie moet gaan aanschaffen. Met een basis set van 5 of 6 penselen kom je echt een heel eind.
Over het reinigen van make-up kwasten en sponsjes maak ik binnenkort ook nog een blog. Het nut hiervan wordt namelijk vaak behoorlijk onderschat.