Make-up workshop voor jong en oud(-er)

Make-up workshops zijn, in mijn ogen, voor iedereen die enige interesse heeft in make-up interessant en leerzaam.

En wel om verschillende redenen.

Veel vrouwen durven niet teveel te experimenteren en blijven vaak bij de make-up producten en technieken die ze al jaren kennen. Daar is in de regel niets mis mee, maar een frisse en andere kijk op jezelf kan vaak net het verschil maken. En daarbij jouw make-up sessies leuker en spannender maken en het enthousiasme vergroten nieuwe dingen te proberen. Ook heb ik gemerkt in alle jaren dat ik vrouwen heb opgemaakt dat velen een, kleine, angst hebben voor make-up of om iets fout te doen en daarom maar liever niets of weinig gebruiken. Menigeen zet misschien een lijntje rondom de ogen en brengt wat mascara aan, maar daar houdt het vaak op.

En dat is jammer. Want zelfs met een paar stappen en producten kun je al heel veel bereiken om je sterke punten meer naar voren te brengen.

Onafhankelijk advies

Ook is het zo dat er tegenwoordig zoveel keuze is aan producten en merken, dat zelfs een ervaren make-up artist als ik soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ja, dat geef ik eerlijk toe!

Vandaar dat het heel fijn kan zijn als iemand jou objectief en zonder druk om een aankoop te moeten doen, begeleid en verschillende technieken en make-up producten laat zien. En je deze daarna zelf direct op jouw huid kunt testen en kijken hoe het voor jou werkt en aanvoelt.

Persoonlijk advies

Bij mijn workshops krijgt een ieder een persoonlijk advies, waarbij ik kijk naar huidtype, gezichtsvormen en de ondertoon van de huid om de voor jou passende kleuren goed te kunnen bepalen.

Ook is iedereen een individu met eigen wensen en verwachtingen, heeft een ieder een ander budget en een meer of minder compleet gevuld make-up en penselen tasje.

Jong en oud

Voor jongeren kan het heel goed zijn om al vroeg te weten welke kleuren goed bij ze passen om zo  miskopen te voorkomen. En soms ook te voorkomen dat ze veel teveel make-up dragen. Vooral jongere meisjes dragen vaak een veel te dekkende foundation, dat terwijl ze veelal een prachtige huid hebben en dit dan ook helemaal niet nodig hebben. Vaak doen ze dit uit onzekerheid, of beïnvloed door media of vriendinnen.

Voor wat oudere dames geldt vaak hetzelfde. Vaak zie je dat zij in de loop der jaren steeds meer make-up gaan dragen om oneffenheden te verdoezelen, terwijl de oudere huid meestal mooier is met minder. Ook verandert de oogvorm vaak naarmate je ouder wordt, wat betekent dat je deze anders op moet maken dan toen je 25 was.

Is jouw interesse gegroeid na het lezen van deze blog dan ben je altijd welkom, mij vragen te stellen. Maar nog leuker en leerzamer is het natuurlijk als we elkaar zien en spreken tijdens één van mijn workshops in mijn make-up studio.