Waarom een professional boeken voor jullie huwelijk

Ja zullen jullie zeggen, want dat is jouw werk.

Maar het is niet omdat ik mijzelf en mijn werk wil promoten, maar om reden dat ik te vaak heb gezien en gehoord dat bruiden achteraf ongelukkig waren met hun bruidsmake-up of bruidskapsel. Velen kennen natuurlijk de verhalen van vriendinnen, zussen of bekenden van bruiden bij wie het mis was gegaan en de dag niet zo mooi is geweest zoals zij zich hadden voorgesteld. Verhalen over bruidskapsels die halverwege de dag waren ingestort of los gegaan. Of van bruiden die bijna onherkenbaar waren door een veel te zware make-up.

Hygiëne

Zo herinner ik mij een paniek telefoontje van een bruid van mij s’morgens vroeg in de auto onderweg naar haar op de trouwlocatie.

De dag ervoor had zij voor het trouwen voor de wet op advies van een vriendin een schoonheidspecialiste uit de buurt gevraagd. Deze had haar 3 tinten te donker maar ook met oude producten en vieze sponsjes en kwasten opgemaakt. Hierdoor had ze een heftige reactie, uitslag en een rood gloeiende huid gekregen. Om haar uitstraling te redden was ik genoodzaakt haar op haar trouwdag met dikke camouflage make-up op te maken. En dat terwijl ze normaal gesproken een prachtige huid had en ik haar tijdens de proefsessie kort daarvoor met de meest transparante foundation had opgemaakt…

Die stress wil je echt niet hebben op deze speciale dag.

De mooiste versie van jezelf

Daarom mijn advies, zoek een professional met ervaring met bruidstyling en bespaar alsjeblieft niet op de make-up en haarstyling voor jullie huwelijk.

Iedereen wil de mooiste jurk, trouwlocatie, een goede huwelijksfotograaf (overigens héél belangrijk in mijn ogen! Wat blijft zijn de herinneringen en foto’s zeg ik altijd), heerlijk eten, drinken, bloemen etc etc voor hun huwelijk. Maar waar natuurlijk alle genodigden en dierbaren nieuwsgierig naar zijn: hoe ziet de bruid eruit? En het allerbelangrijkste: de bruid moet zich op 1 van de belangrijkste dagen uit haar leven de mooiste versie van zichzelf voelen!

Professionele make-up artist en haarstylist

Ben jij zelf heel ervaren met jouw eigen make-up en haarstyling dan kan ik me voorstellen dat je het fijn vind dit zelf te doen. Of heb jij iemand in jouw directe kring die dit goed kan of in de branche werkt, geweldig!

Maar is dit niet het geval, dan adviseer ik je een beetje research te doen en dit zeker niet als één van de laatste posten op jullie lijstje te zetten en te kiezen voor budget in plaats van kwaliteit, professionaliteit en ervaring in bruidstyling.

Een professional kent zijn of haar producten, weet wat wel en niet werkt met de diverse omstandigheden zoals weertype (warm weer, hoge luchtvochtigheid e.d. hebben allemaal invloed op jouw bruidskapsel en make-up), licht situaties (waar en wanneer worden de meeste foto’s gemaakt? Binnen, buiten, overdag of s’avonds), en kent de verschillende huid- en haartexturen.

Hij of zij weet hoe je een bruidskapsel er van alle kanten prachtig uit kunt laten zien, met welke producten en technieken deze een hele dag (en soms nacht) blijft zitten, die knuffel- en dansproof is, en kan soms de mooiste kapsels toveren met dunner of korter haar.

Rust en vertrouwen

Een professionele en ervaren make-up artist en haarstylist weet over het algemeen wat jij als  bruid op de ochtend van deze bijzondere dag nodig hebt.

Hoe fijn is het dat je, meestal na een proefsessie een paar weken voor jullie trouwdag, met een vertrouwd gevoel jouw huwelijksdag kunt beginnen. Wetende dat je er de hele dag stralend en op je allermooiste uit zal zien en tijdens de styling relaxed kunt genieten van jouw verwenmoment.